Home

kaj sploh je trial | dva amaterja | slike in filmi | triki in nasveti | povezave | e-mail
TRIAL v Sloveniji
kaj sploh je trial

Nekaj besed kaj je trial in kje/kako se je zacel.

Trial, hmm... pa poglejmo kako bi to besedo razclenili. Peljete se s kolesom cez stvari na stvari na katere vecina niti kolesa ne bi postavila!
Trial na kolesih je izvedenka Triala z motrji, ki pa sega ze vsaj 20 let nazaj. Vse skupaj se je zacelo v Evropi, ko so trial z motorji pripeljali do zelo ekstremnih nivojev so se spomnil da bi vse to bilo mogoce pocet tudi s kolesi. In trial na kolesih se je rodil.
Za rodni kraj triala pa pravijo da je Spanija tako moto triala kot tudi na kolesih.

Trial je najtezja in tehnicno najzahtevnejsa kolesarska disciplina. Da bi dosegli rezultate za tekmovanje bi lahko porabili tudi par let, samo da bi izpopolnili nekaj trikov. Pri nas trial nikjer ni zastopan, vsaj ne da bi midva vedela. Za naju je to hobi probala pa se bova nauciti cim vec trikov ker pri tem preprosto uzivava.

Trial lahko razdelimo na dve skupini Tekmovanje in pa vse ostalo. Tekmovanje pa ima dve razlicni izvedbi. Prva, vse dogaja v naravnem okolju, kot recimo preskakovanje ali naskakovanje visokih skal in hlodov. Druga, organizatorji postavijo progo po svojih zamislih ki pa niti priblizno ni lahka. Za vecino ki se resno ukvarjajo s trialom pomeni vse ostalo 90%. Med tem casom trenirajo, snemajo demo filme in s kolegi probavajo nove trike v bistvu stalno izpopolnjujejo trike. Pri trialu je res potrebno, vaja, vaja, vaja...

miha2.jpg

Mal s kolesom mal pa tud z motorjem.

"It's all about practice. Practice, practice, practice!"

by Martyn Ashton